|
Բաղադրիչները՝
8 անձի համար
∙ լազանյայի շերտեր → 400 գ.
∙ քերած պարմեզան պանիր → 100 գ. |
∙ իտալական ռագու սոուս, որի համար անհրաժեշտ են հետևյալ բաղադրիչները՝
∙ գլուխ սոխ → 1 հատ
∙ գազար → 1 հատ միջին չափսի
∙ նեխուր → 1 ցողուն
∙ տավարի միս → 500 գ.
∙ իտալական պոմիդորի սոուս (passata di pomodoro) → 250 գ. (կամ 30 գ. տոմատի մածուկ 250 մլ. տաք ջրով բացած)
∙ եռացրած ջուր → 250 մլ.
∙ կարմիր գինի → 1 բաժակ
∙ ձիթապտղի յուղ → 2 ճ. գդալ
∙ աղ և սև պղպեղ → ըստ ճաշակի |
∙ Բեշամել, որի համար անհրաժեշտ են հետևյալ բաղադրիչները՝
∙ կաթ → 400 մլ.
∙ կարագ → 40 գ.
∙ ալյուր → 40 գ.
∙ աղ → մի պտղունց
∙ մշկընկույզ → մի պտղունց |
Ինչպես պատրաստել ռագուն
Ռագուն պատրաստելու
համար սկզբում մաքրել և լվանալ գազարը,
նեխուրը և սոխը (1)։ Գազարն ու նեխուրը լայն
քերիչով անցկացնել, սոխը մանր կտրատել (2)։
Խորը կաթսայի մեջ տաքացնել ձիթապտղի յուղը (3)։
Ավելացնել մանր կտրատած սոխը, գազարն ու նեխուրը (4) և թույլ կրակի վրա տապակել մի քանի րոպե՝ ուշադրություն դարձնելով, որ սոխը չայրվի, այլ պարզապես գույնը փոխի և դառնա թափանցիկ։ Այնուհետև ավելացնել տավարի միսը (5) և շարունակել եփել մինչև միսն ամբողջությամբ գույնը կփոխի (6)։
Ստացված զանգվածի վրա լցնել մեկ բաժակ գինին և շարունակել եփել մինչև գինու ամբողջովին գոլորշիանալը (7), որից հետո համեմել աղով և սև պղպեղով, ավելացնել պոմիդորի սոուսը (8), եռացրած ջուրը և թողնել, որ թույլ կրակի վրա եփի մոտ մեկ ժամ։ Եփելու ընթացքում ժամանակ առ ժամանակ խառնել սոուսը, որպեսզի այն չկպչի կաթսայի հատակին (9)։
Ինչպես պատրաստել բեշամելը
Կաթսայի մեջ լցնել կարագը
և դնել կրակի վրա (10)։ Հենց սկսի հալվել,
ավելացնել նաև նախօրոք ցանցի միջով
անցկացրած ալյուրը և անընդհատ խառնելով
եփել 2-3 րոպե (11)։ Ավելացնել գոլ կաթը և
շարունակել անընդհատ խառնել, որպեսզի
գնդիկներ չառաջանան (12)։
Այնուհետև ավելացնել աղն (13) ու մշկընկույզը (14) և թույլ կրակի վրա եփել մինչ պնդանալը, մոտ 10-15 րոպե։ Եթե վերջում այնուամենայնիվ գնդիկներ առաջանան, կարող եք անցկացնել մաղի միջով (15)։
Լազանյայի պատրաստման վերջին փուլը
Այժմ երբ ռագուն և
բեշամելը պատրաստ են, եռացող ջրի մեջ 2-3 րոպե եփել լազանյայի շերտերը, քամել և շարել մաքուր սրբիչի վրա, որպեսզի չորանան։ Այնուհետև լազանյայի համար նախատեսված թավայի հատակին լցնել մի քիչ ռագու և մի քիչ բեշամել (16) և շարել լազանյայի առաջին շերտը (17)։ Վրան նորից
լցնել ռագու, բեշամել և պարմեզան և շարել հաջորդ շերտը (18)։
Այսպես շարունակել դասավորել նաև մնացած շերտերը։ Այս բաղադրատոմսով ձեզ մոտ 4-5 շերտ կստացվի։ Ամենավերջին շերտի վրա լցնել ռագուն, բեշամելը և պարմեզանով ծածկել ամբողջ մակերեսը (19)։ Տեղադրել թավան նախօրոք մինչև 180 աստիճան տաքացված վառարանի մեջ և եփել 40-45 րոպե։ Հանել վառարանից, թողնել 10 րոպե և ապա կարող եք մատուցել (20)։
No comments:
Post a Comment