Wednesday, February 27, 2013

Հումուս


Զարդարելու համար

կարմիր պղպեղ → 0,5 թ. գդալ
ձիթապտղի յուղ → 1 ճ. գդալ
աղ → մի պտղունց
քիմիոն → մի պտղունց
մաղադանոս
Բաղադրիչները՝
4 անձի համար

սիսեռ 200 գ. 
լիմոն 1 հատ (հյութը քամած)
թահին 1-2 ճ. գդալ
սխտոր 1 պճեղ
աղ 1 թ. գդալ 
քիմիոն   0,5 թ. գդալ
ձիթապտղի յուղ 2 ճ. գդալ
սիսեռի ջուր  0,5 բաժակ 

Ինչպես պատրաստել հումուսը

1
2
3

Սիսեռը նախօրոք թողնել ջրի մեջ 12 ժամ։ Եփել մոտ 1,5 ժամ, քամել, վերցնել ջրից 0,5 բաժակ։ 5-6 ճ. գդալ սիսեռ առանձնացնել զարդարելու համար։ Մնացածը լցնել բլենդերի մեջ, ավելացնել վերցրած 0,5 բաժակ ջուրը և հարել մինչև կդառնա պյուրե (1)։ Ավելացնել մանր կտրատած սխտորը, աղը (2-3):


4
5
6

Ավելացնել նաև քիմիոնը (4) և նորից հարել, որպեսզի լավ խառնվի։ Ստացված զանգվածը լցնել խորը ամանի մեջ, ավելացնել ձիթապտղի յուղը, լիմոնի հյութն ու թահինը (5) և լավ խառնել (6)։ Համտեսել, և եթե հարկավոր է, կրկին համեմել աղով։


Զարդարելու համար

7
8
9

Մեկ այլ ամանի մեջ լցնել առանձնացրած սիսեռը, վրան լցնել աղը, կարմիր պղպեղն ու քիմիոնը (7)։ Ավելացնել նաև ձիթապտղի ձեթն ու մաղադանոսը և խառնել (8-9)։


10
11

Վերցնել մատուցման ափսեն, մեջը լցնել մի քանի գդալ հումուս (10), գդալի ետևի մասով անցք բացել ափսեի մեջտեղում և լցնել համեմունքներով պատրաստած սիսեռը (11)։



No comments:

Post a Comment