| Բաղադրիչները՝
25-30 ֆալաֆելի համար
∙ սիսեռ → 250 գ.
∙ ալյուր → 2 ճ. գդալ
∙ սխտոր → 2 պճեղ
∙ մաղադանոս → մի բուռ, մանր կտրատած
∙ համեմ → մի բուռ, մանր կտրատած
∙ աղ → 1 թ. գդալ
∙ քիմիոն → 1 թ. գդալ
∙ համեմի սերմ → 0,5 թ. գդալ, փշրած
∙ սոդա → 1/3 թ. գդալ
∙ ջուր → 0,5 սուրճի բաժակ
∙ բուսական յուղ → մոտ 1 լ., տապակելու համար |
Ինչպես պատրաստել
Սիսեռը նախապես թողնել ջրի մեջ 24 ժամ։ Պատրաստելուց առաջ քամել, լցնել բլենդերի մեջ, ավելացնել կես սուրճի բաժակ գոլ ջուր (1) և հարել այնքան, մինչ ստացվի պյուրեատիպ միասեռ զանգված (2)։ Այնուհետև ստացված զանգվածը տեղափոխել խորը ամանի մեջ։ Համեմը, մաղադանոսն ու սխտորի պճեղները մանր կտրատել (3)։
Բլենդերի մեջ լցնել մանր կտրատած համեմը, մաղադանոսը, սխտորը (4), ավելացնել 3-4 ճ. գդալ հարած սիսեռից (5) և հարել մի քանի վայրկյան, որպեսզի ամբողջը լավ խառնվի (6)։
Այնուհետև լցնել սիսեռի վրա (7)։ Ավելացնել նաև աղը, քիմիոնը, համեմի սերմը, սոդան ու ալյուրը, և լավ խառնել (8-10)։
Ապա սկսել պատրաստել փոքր, կլորիկ ֆալաֆելի կոտլետիկները (11)։ Պատրաստելուց հետո թողնել 1 ժամ։ Խորը կաթսայի մեջ լավ տաքացնել բուսական յուղը, ճ. գդալի օգնությամբ ամեն անգամ մի քանի ֆալաֆել դնել յուղի մեջ (12)
և անընդհատ խառնելով՝ տապակել այնքան, մինչև եփվեն և մի փոքր կարմրեն (մոտ 3-4 րոպե) (13-14): Շարունակել տապակել այսպես նաև մնացած ֆալաֆելները (15)։ Մատուցել կարելի է ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում։
Հետաքրքիր ինֆորմացիա
∙ Ֆալաֆելները սովորաբար մատուցվում են հումուսի հետ։ Քանի որ շատ հագեցնող են, մատուցել կարելի է որևէ բանջարեղենային աղցանի հետ, օրինակ՝ հազարի։
No comments:
Post a Comment