Բանջարեղենի արգանակի պատրաստման բաղադրիչներն են՝ ∙ գազար → 1 հատ ∙ կարտոֆիլ → 1 հատ ∙ նեխուր → 1 ցողուն ∙ գլուխ սոխ → 1 հատ ∙ սխտոր → 1 պճեղ ∙ մաղադանոս ∙ աղ → մոտ 1 ճ. գդալ ∙ ջուր → 2 լ. |
Բաղադրիչները՝
4 անձի համար ∙ բրինձ → 300 գ. ∙ սպիտակ գինի → 1 բաժակ ∙ կարագ → 100 գ. ∙ գլուխ սոխ → 1 հատ փոքր ∙ շաֆրան → 1 թ. գդալ ∙ քերած պարմեզան → ըստ ցանկության ∙ բանջարեղենի արգանակ → 1,5-2 լ. |
Ինչպես պատրաստել բանջարեղենի արգանակ
|
|
|
Բոլոր բանջարեղենները մաքրել և լվանալ (1)։ Կտրել խոշոր կտորներով՝ 3 – 4 մասի և լցնել խորը կաթսայի մեջ (2)։ Ավելացնել աղը, ջուրը և դնել կրակին (3)։ Եփել 10 րոպե ուժեղ կրակի վրա, այնուհետև թույլ կրակի վրա առնվազն 1 ժամ։ Պատրաստ լինելուց հետո հանել բանջարեղենները արգանակից կամ անցկացնել մաղի միջով։Համտեսել, անհրաժեշտության դեպքում կրկին աղ ավելացնել։
Ինչպես պատրաստել ռիզոտտոն
|
|
|
Սոխը մանր կտրատել (4)։ Թավայի մեջ դնել կարագի կեսը
(50 գ.) և դնել կրակին (5)։ Երբ կարագն ամբողջովին հալվի, ավելացնել մանր կտրատած սոխն ու
տապակել 3-4 րոպե (6)։ Սոխը չպետք է կարմրի,
այն պետք է դառնա թափանցիկ։
|
|
|
Այնուհետև
ավելացնել նախօրոք լվացած բրինձն ու մի
քանի րոպե տապակել (7)։ Ավելացնել գինին և
շարունակել եփել մինչև գինու ամբողջովին
գոլորշիանալը (8)։ Ավելացնել մի քանի շերեփ
արգանակ և եփել մինչ բրինձի պատրաստ
լինելը՝ ժամանակ առ ժամանակ ավելացնելով
մի շերեփ արգանակ, եթե դրա կարիքը լինի (9)։
|
|
|
Պատրաստ
լինելուց 2-3 րոպե առաջ 1/3 բաժակ արգանակի
մեջ լուծել շաֆրանը (10), ավելացնել բրինձին
և խառնել (11)։ Պատրաստ լինելուց հետո ավելացնել
նաև կարագի մյուս կեսը (50 գ.) և թողնել, որ
ամբողջությամբ հալվի (12)։
Ցանկության
դեպքում ռիզոտտոյի վրա շաղ տալ նաև
պարմեզանը։ Մատուցել անմիջապես՝ տաք
վիճակում։
No comments:
Post a Comment