| Բաղադրիչները՝
6 դդմիկի համար
∙ դդմիկ → 6 հատ
∙ ապխտած միս կամ թունաձուկ → 100 գ.
∙ մոցառելլա պանիր → 150 գ.
∙ ձիթապտուղ → մի քանի հատ
∙ ձու → 1 հատ
∙ գլուխ սոխ → 0,5
∙ բուսական յուղ → 1 ճ. գդալ
∙ չորահացի փշուրներ → ըստ ցանկության
∙ աղ → ըստ ճաշակի
∙ սև պղպեղ → ըստ ճաշակի |
Ինչպես պատրաստել
Դդմիկները լվանալ, ծայրերը կտրել և 10 րոպե խաշել եռացող աղ արած ջրում (1)։ Հանել ջրից, թողնել, որ սառչեն։ Այնուհետև դդմիկները բաժանել երկու մասի, թ. գդալի օգնությամբ միջուկը հանել (2) և թողնել, որ չորանան (3)։
Այդ ընթացքում, սոխը մանր կտրատել և մի երկու րոպե տապակել բուսական յուղով փոքր թավայի մեջ (4)։ Ապա ավելացնել դդմիկների միջուկը (5) և շարունակել տապակել մինչ պատրաստ լինելը (մոտ 5-10 րոպե)։ Վերջում համեմել աղով և սև պղպեղով։
Մեկ այլ ամանի մեջ լցնել ապխտած միսը (կամ թունաձուկը), քառակուսիներով կտրատած մոցառելլան, մանր կտրատած ձիթապտուղը (6),
ավելացնել նաև տապակած դդմիկների միջուկը, ձուն (7-8), համեմել աղով և սև պղպեղով և խառնել։ Ստացված զանգվածով հավասարաչափ լցոնել դդմիկները (9),
դնել վառարանի համար նախատեսված տապակի մեջ (10), վրան շաղ տալ հացի փշուրներն (11) ու տեղադրել նախապես մինչև 180 աստիճան տաքացրած վառարանում։ Եփել 30-40 րոպե։ Մատուցել տաք վիճակում (12)։
No comments:
Post a Comment