Sunday, April 21, 2013

Տիրամիսու




Բաղադրիչները՝
8 անձի համար


սավոյարդի տեսակի թխվածքաբլիթ 250 գ. (կամ բիսկվիթի մանր քառակուսի կտորներ) 
ձու 4 դեղնուց 
շաքարավազ 150 գ. 
մասկարպոնե պանիր 500 գ. 
սերուցք 500 մլ. 
սուրճ 2-3 բաժակ
կոնյակ 1-2 ճ. գդալ (կամ որևէ այլ տեսակի լիկյոր)
կակաո 2-3 ճ. գդալ

Ինչպես պատրաստել

1
2
3

Նախապես պատրաստել սուրճը և թողնել, որ լավ սառչի։ Ապա սկսել պատրաստել կրեմը։ Խորը ամանի մեջ դնել ձվի դեղնուցները, ավելացնել շաքարավազը և մի քանի րոպե միքսեռով հարել, որպեսզի շաքարավազը հալվի (1)։ Այնուհետև ստացված զանգվածին ավելացնել մասկարպոնեն (2), լավ խառնել և ավելացնել կոնյակը (3)։


4
5
6

Մեկ այլ ամանի մեջ հարել սերուցքը այնքան, մինչև լավ պնդանա (4), որից հետո ավելացնել մասկարպոնեի և ձվի խառնուրդին (5) ու զգուշությամբ խառնել (6)։


7
8
9

Վերցնել թխվածքաբլիթները, թեթևակի թրջել սուրճի մեջ (7) և շարել ամանի մեջ (8)։ Վրան լցնել կրեմի կեսը (9),


10
11
12

որից հետո շարել թխվածքաբլիթների երկրորդ շերտը և վրան լցնել կրեմի մնացած մասը (10)։ Պահել սառնարանում առնվազն 2 ժամ, որից հետո կարելի է մատուցել։ Մատուցելուց առաջ վրան մաղի միջով շաղ տալ կակաոյի փոշին (11 - 12)։


Հետաքրքիր ինֆորմացիա

Ավանդական տիրամիսու պատրաստելիս սերուցքի փոխարեն օգտագործում են ձվի սպիտակուցները, որոնք նույնպես լավ հարում են և ավելացնում մասկարպոնեի և ձվի դեղնուցների խառնուրդին։ Սերուցքով տիրամիսուն բավականին նոր է։ Երկու տարբերակով էլ շատ համեղ է։

Տիրամիսուն պատրաստել և մատուցել կարող եք նաև բաժակների մեջ։



Խորհուրդներ

Քանի որ ձուն օգտագործվում է հում վիճակում, ուշադրություն դարձրեք, որ այն լինի շատ թարմ։ Եվ պահեք տիրամիսուն սառնարանում մաքսիմում երկու օր։



No comments:

Post a Comment