| Բաղադրիչները՝
4 անձի համար ∙ լոլիկ → 500 գ. ∙ հաց → 3-4 կտոր, բուխանկա ∙ գլուխ սոխ → 1 հատ, կարմիր ∙ ձիթապտուղ → 100 գ. առանց կորիզի ∙ քացախ → 1 ճ. գդալ ∙ ձիթապտղի յուղ → 3-4 ճ. գդալ ∙ օրեգան → ըստ ճաշակի ∙ բազիլիկ (կանաչ ռեհան) → մի քանի տերև ∙ աղ → ըստ ճաշակի |
Ինչպես պատրաստել
|
|
|
Հացի կտորները տեղադրել վառարանի թավայի վրա և դնել 160 աստիճան տաքությամբ ջեռոցում, որպեսզի չորանան և մի փոքր կարմրեն (1)։ Թողնել մոտ 6-8 րոպե մի կողմը, և նույնքան մյուս կողմը։ Այնուհետև կտրատել մանր քառակուսիներով (2)։ Սոխը լուսնաձև կտրատել (3)։
|
|
|
Մեկ ճ. գդալ քացախը խառնել կես բաժակ ջրին և կտրատած սոխը լցնել մեջը, թողնել 3-4 րոպե (4)։ Այդ ընթացքում լոլիկը լվանալ և շերտերով կտրատել (5)։ Այնուհետև լոլիկին ավելացնել քացախաջրից քամած սոխը, ձիթապտուղը (6)
|
|
|
օրեգանը և համեմել աղով (7)։ Ապա ավելացնել քառակուսիներով կտրատած հացը, ձիթապտղի յուղը (8) և բազիլիկը և լավ խառնել (9)։
|
Թողնել 5-10 րոպե, ապա կարող եք մատուցել (10)։
Խորհուրդներ
∙ Քանի որ հացը լոլիկի ջրից նորից փափկում է, այս աղցանը ցանկալի է պատրաստել ուտելուց մի քանի րոպե առաջ։
∙ Թարմ հացի փոխարեն կարելի է օգտագործել նաև սուխարիկներ։ Այդ դեպքում ջեռոց դնելու անհրաժեշտություն չի լինի ։
∙ Թարմ հացի փոխարեն կարելի է օգտագործել նաև սուխարիկներ։ Այդ դեպքում ջեռոց դնելու անհրաժեշտություն չի լինի ։
No comments:
Post a Comment