Բեշամել, որի համար անհրաժեշտ են հետևյալ բաղադրիչները՝
∙ կաթ → 300 մլ.
∙ կարագ → 30 գ.
∙ ալյուր → 30 գ.
∙ աղ → ըստ ճաշակի
∙ մշկընկույզ → ըստ ճաշակի | Բաղադրիչները՝
4 անձի համար
∙ կաննելլոնի տեսակի պաստա → 16 հատ
∙ սպանախ → 600 գ.
∙ կաթնաշոռ → 400 գ.
∙ աղ → ըստ ճաշակի
∙ սև պղպեղ → ըստ ճաշակի
∙ մըշկընկույզ → ըստ ճաշակի
Պոմիդորի սոուս, որի համար անհրաժեշտ են հետևյալ բաղադրիչները՝
∙ պահածոյացված պոմիդոր → 200 գ. (կամ 1 ճ. գդալ տոմատի մածուկ 1 բաժակ ջրով բացած)
∙ ձիթապտղի յուղ → 1-2 ճ. գդալ
∙ գլուխ սոխ → 0,5 հատ
∙ աղ → ըստ ճաշակի |
Ինչպես պատրաստել պոմիդորի սոուսը
Փոքր կաթսայի մեջ տաքացնել ձիթապտղի յուղը (1), ավելացնել մանր կտրատած սոխը և տապակել 1-2 րոպե՝ ուշադրություն դարձնելով, որ այն չայրվի (2)։ Այնուհետև ավելացնել պոմիդորը (կամ ջրով բացած տոմատի մածուկը) և միջին կրակի վրա եփել մոտ 15 րոպե, որպեսզի ստացվի թանձր սոուս (3)։
Ինչպես պատրաստել բեշամելը
Կաթսայի մեջ լցնել կարագը
և դնել կրակի վրա (4)։ Հենց սկսի հալվել,
ավելացնել նաև նախօրոք ցանցի միջով
անցկացրած ալյուրը և անընդհատ խառնելով
եփել 2-3 րոպե (5)։ Ավելացնել գոլ կաթը և
շարունակել անընդհատ խառնել, որպեսզի
գնդիկներ չառաջանան (6)։
Այնուհետև ավելացնել աղն (7) ու մշկընկույզը (8) և թույլ կրակի վրա եփել մինչ պնդանալը, մոտ 10-15 րոպե։ Եթե վերջում այնուամենայնիվ գնդիկներ առաջանան, կարող եք անցկացնել մաղի միջով (9)։
Ինչպես պատրաստել
Սպանախը լավ լվանալ, խաշել հնարավորինս քիչ աղաջրում (10) և լավ քամել (11)։ Ապա լցնել բլենդերի մեջ, ավելացնել կաթնաշոռը (12) և հարել, որպեսզի ստացվի միասեռ զանգված (13)։ Կարելի է նաև սպանախը մանր կտրատել և կաթնաշոռի հետ լավ խառնել ձեռքով։
Ստացված խառնուրդը տեղափոխել խորը ամանի մեջ, համեմել աղով, սև պղպեղով և մշկընկույզով և լավ խառնել (14)։ Ապա ստացված խառնուրդը լցնել կրեմի տոպրակի մեջ (15)
և հերթով լցոնել կաննելլոնիները (16)։ Վերցնել տապակը, հատակին լցնել բեշամելի կեսը (18) և
շարել կաննելլոնիները (19)։ Վրան լցնել պոմիդորի սւուսը և բեշամելի մնացած կեսն (20) ու տեղադրել նախօրոք մինչև 200 աստիճան վառարանում։ Եփել 25-30 րոպե (21)։ Մատուցել տաք վիճակում։
No comments:
Post a Comment