| Բաղադրիչները՝
4 անձի համար ∙ սպագետտի → 350 գ. ∙ բեկոն → 100 գ. ∙ լոլիկ → 250 գ. (պահածոյացված) ∙ պղպեղ → 1 հատ փոքր, կծու ∙ սպիտակ գինի → ¼ բաժակ ∙ ձիթապտղի յուղ → 1 ճ. գդալ ∙ սև պղպեղ → ըստ ճաշակի |
Ինչպես պատրաստել
|
|
|
Բեկոնը կտրատել երկար բարակ շերտերով (1)։ Թավայի մեջ տաքացնել ձիթապտղի յուղը (2), ավելացնել բեկոնը և տապակել այնքան ժամանակ, մինչև բեկոնը գույնը փոխի (3)։
|
|
|
Այդ ընթացքում մանրացնել նաև կծու պղպղեղը (4) և ավելացնել թավայի պարունակությանը (5)։ Այնուհետև ավելացնել գինին (6), և շարունակել եփել մինչև գինու ամբողջովին գոլորշիանալը։
|
|
|
Գինու գոլորշիանալուց հետո համեմել սև պղպեղով, ավելացնել լոլիկը (7) և եփել ևս 10 րոպե (8)։ Մեկ այլ խորը կաթսայի մեջ մեծ քանակությամբ ջուր եռացնել, աղ ավեացնել և եփել սպագետտին (9)։
|
|
Սպագետտին եփելուց հետո այն քամել և խառնել պատրաստած սոուսին (10)։ Մատուցել անմիջապես, տաք վիճակում (11)։
Խորհուրդներ
∙ Սպագետտին, և ընդհանրապես ցանկացած այլ տեսակի պաստա եփելիս, միշտ ավելացրեք պաստան լավ եռացող ջրին։ Դա կօգնի, որպեսզի պաստան չկոտրտվի և պահպանի իր տեսքը։
∙ Բեկոնով սոուսը եփելիս սովորաբար հարկ չի լինում աղ ավելացնել, քանի որ բեկոնն արդեն իսկ շատ աղի է։ Համենայն դեպս, պատրաստ լինելուց հետո կարող եք համտեսել և անհրաժեշտության դեպքում համեմել աղով։
∙ Բեկոնով սոուսը եփելիս սովորաբար հարկ չի լինում աղ ավելացնել, քանի որ բեկոնն արդեն իսկ շատ աղի է։ Համենայն դեպս, պատրաստ լինելուց հետո կարող եք համտեսել և անհրաժեշտության դեպքում համեմել աղով։
No comments:
Post a Comment