| Բաղադրիչները՝
4 անձի համար
∙ պաստա → 320 գ.
∙ դդմիկ → 2 հատ
∙ բեկոն → 100 գ.
∙ գլուխ սոխ → կես հատ
∙ ձիթապտղի յուղ → 2 ճ. գդալ
∙ հալած պանիր → 1-2 ճ. գդալ |
Ինչպես պատրաստել
Դդմիկները լվանալ, ծայրերը կտրել և լուսնաձև կտրատել (1)։ Բեկոնը կտրել երկար շերտերով կամ մանր քառակուսիներով (2)։ Սոխը մանր կտրատել։
Թավայի մեջ տաքացնել ձիթապտղի յուղը, ավելացնել մանր կտրատած սոխն ու բեկոնը (3) և մի քանի րոպե տապակել, մինչև բեկոնն ամբողջությամբ գույնը փոխի (4)։
Այնուհետև թավայի պարունակությանն ավելացնել նաև դդմիկները (5), փակել կափարիչը և շարունակել եփել թույլ կրակի վրա մոտ 10-15 րոպե, ուշադրություն դարձնելով, որ դդմիկները պահպանեն իրենց տեսքը։ Այդ ընթացքում խորը կաթսայի մեջ ջուր եռացնել, աղ ավելացնել և պաստան խաշել (6)։
Երբ դդմիկները պատրաստ լինեն, ավելացնել հալած պանիրը (7) և կես շերեփ պաստայի ջրից (8) և զգուշորեն խառնել։
Պաստան պատրաստ լինելուց հետո այն քամել, ավելացնել թավայի պարունակությանը (9) և լավ խառնել (10)։ Մատուցել անմիջապես, տաք վիճակում։
No comments:
Post a Comment