Monday, March 11, 2013

Հավի էսկալոպ լիմոնով




Բաղադրիչները՝
4 էսկալոպի համար

հավի կրծքամիս 350 գ. (լանգետանման կտրած՝ 4 կտոր) 
լիմոն 1 հատ մեծ 
ալյուր 4 ճ. գդալ 
ջուր 0,5 բաժակ 
ձիթապտղի յուղ 3 ճ. գդալ 
աղ ըստ ճաշակի

Ինչպես պատրաստել

1
2
3

Հավի կտորները լավ ծեծել, որպեսզի դառնան մոտ 0,5 սմ. հաստության (1)։ Ալյուրը լցնել լայն ափսեի մեջ և հավի կտորները լավ թաթախել ալյուրի մեջ (2-3)։ Ափսեի մեջ մնացած ալյուրից վերցնել 2 ճ. գդալ և կես բաժակ ջրով լավ խառնել։


4
5
6

Թավայի մեջ տաքացնել ձիթապտղի յուղը (4) և ավելացնել հավի կտորները։ Մոտ 3-4 րոպե տապակել սկզբում մի կողմը (5), այնուհետև նույնքան ժամանակ նաև մյուս կողմը (6)՝ ուշադրություն դարձնելով, որ չայրվեն։


7
8
9

Այդ ընթացքում լիմոնից 2 շերտ կտրել, բաժանել 4 մասի (7), իսկ մնացածը քամել։ Պատրաստ լինելուց հետո հավի կտորները թավայից հանել, թավային ավելացնել լիմոնի հյութը (8), ապա ջրին խառնած ալյուրը (9)։


10
11
12

Ամբողջը անընդհատ խառնելով եփել 1-2 րոպե, որպեսզի ստացվի միասեռ զանգված (10), որից հետո ավելացնել լիմոնի կտորները (11)։ Ապա թավայի մեջ նորից տեղադրել հավի կտորները (12), համեմել աղով, փակել կափարիչը և միջին բարձրության կրակի վրա եփել մոտ 10 րոպե։ Մատուցել տաք վիճակում։



Խորհուրդներ

Տնային պայմաններում հավը լանգետանման բարակ շերտերով կտրելը բավական դժվար է։ Այդ իսկ պատճառով, հավը գնելիս խնդրեք վաճառողին, որ այն կտրի լանգետի կտորներով՝ մոտ 1 սմ. հաստության շերտերով։

Ցանկության դեպքում հավը կարող եք փոխարինել հնդկահավով։



No comments:

Post a Comment